CVMNEXT Construction provided comprehensive services for the design and construction of this 22,000 SF health, wellness and performing arts facility at Swarthmore College. As leader of the multi-discipline team, CVMNEXT was responsible for design and overall project management while developing a parallel cost and logistics model that allowed for the alignment of the client and user groups’ needs, the design team’s aspirations and market conditions.

With sustainability, wellness and simplicity as major themes, the project employs numerous strategies across all aspects of the building to minimize environmental impact. As builder, CVMNEXT was deeply engaged in these issues, allowing for the analysis and implementation of novel concepts. Among them are the reuse of the existing building’s foundation and footprint, reuse and recycling of components of that building and the salvage and reuse of a forgotten stock of stone found in a college storage yard. This special project heralds a new era of building at the college.

Location: Swarthmore, PA
Architect:
DIGSAU
Photography by Halkin | Mason Photography